Votul ascultării în monahism

  • Ionel Ostache

Abstract

Calea care duce la desăvârşire pe monahii din mănăstirile de obşte este ascultarea. Scopul votului ascultării ca şi ale întregii asceze monahale este redobândirea harului şi comuniunii originare cu Dumnezeu.
Intrând în viaţa de obşte, care este asemănată de Sfinţii Părinţi cu raiul şi reprezintă „cerul pe pământ“, monahul luptă să se lepede de vechiul Adam, căzut din comuniune cu Dumnezeu din cauza neascultării şi se străduieşte să se îmbrace în veşmântul smereniei. Noul Adam, Hristos, Care S-a făcut ascultător până la moartea pe Cruce (Filipeni 2, 8) pentru a ne scoate din robia morţii şi a păcatului.

Published
2006-07-23
How to Cite
Ostache, I. (2006). Votul ascultării în monahism. Teologie și Educație La "Dunărea De Jos", 5, 214-226. Retrieved from https://gup.ugal.ro/ugaljournals/index.php/teologie/article/view/4644
Section
Articles

Most read articles by the same author(s)

Obs.: This plugin requires at least one statistics/report plugin to be enabled. If your statistics plugins provide more than one metric then please also select a main metric on the admin's site settings page and/or on the journal manager's settings pages.